Veelgestelde vragen

Bij Geurs Klimaattechniek zijn we ook graag helder en transparant in onze communicatie. U treft hier enkele veelgestelde vragen aan en met onze algemene voorwaarden willen we verassingen voorkomen en inzicht geven in onze manier van werken. Zijn er onduidelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons contactformulier of stuur een bericht naar info@geursklimaattechniek.nl.

Hoe verwarm ik energiezuinig mijn huis?

De afgelopen jaren is de populariteit van de zonnepanelen enorm toegenomen. Laatste cijfers laten zien dat nu twintig procent van alle huishoudens beschikt over zonnepanelen. En de verwachting is dat dit cijfer nog behoorlijk zal toenemen dit jaar. En het kan nog een paar jaar duren, maar er komt een moment dat elk huis voorzien zal zijn van deze natuurlijke bron van stroomvoorziening.

Hoewel maar een kwart van de kosten opgaat aan koken en warm water, zijn we wel massaal overgestapt op elektrisch koken en maken we gebruik van een warmwaterboiler. Maar verwarmen van ons huis gebeurt nog veelal op de traditionele manier. Terwijl daar de meeste kosten in zitten. Hoogste tijd om de oplossingen daarvoor onder de loep te nemen.

Wat levert een adviesgesprek mij precies op?

Een vrijblijvend adviesgesprek met Geurs Klimaattechniek gaat duidelijkheid geven wat voor uw huis de beste manier gaat zijn om de kosten van het gasverbruik tot een minimum te reduceren. De transparante manier van werken zullen u ongetwijfeld aanspreken. Daarnaast zijn de flexibiliteit en de korte lijnen binnen Geurs Klimaattechniek erg prettig. En waar de aanschaf van zonnepanelen en de terugverdientijd hierop wellicht nog een drempel opwerpen, is dit bij het toepassen van airco unit(s) voor verwarming en koeling in uw huis niet aan de orde. Een oplossing dus voor zowel jonge als oudere huiseigenaren.

Wat verbruikt ik aan gas met een gemiddeld huishouden?

Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 1200 m3 aan gas. Hiervan gaat 3/4 op aan verwarming van het huis. Met de huidige gasprijzen levert deze 900 m3 jaarlijks een rekening op van bijna 2300 euro zonder de kosten voor vastrecht en transport. De rest van het verbruik gaat op aan warm water en koken.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een airco en hoeveel kan ik besparen?

Voor het plaatsen van een unit buiten en binnen, samen met het benodigde leidingwerk, beperken de kosten zich tot een bedrag vanaf 1500 euro, ofwel 30 euro per maand. Uiteraard is het ook mogelijk om te gaan voor een oplossing waarbij er op de unit buiten, meerdere units binnen aangesloten worden. Zodat elke verdieping zowel verwarmd als gekoeld kan worden.

Simpelweg, uitgaande van drie units binnen, zouden de totale kosten op ongeveer 4500 euro uitkomen of per maand 90 euro. Wat dan een jaarlijkse besparing oplevert van ruim 1300 euro. En dan is uw huis niet allen verwarmd in de winter, maar ook gekoeld in de zomer. En mocht u nog niet over zonnepanelen beschikken, kun je nogal wat stroom verbruiken alvorens deze besparing wegvalt.

Welke merken leveren jullie precies?

Geurs Klimaattechniek levert de A-merken Mitsubishi en Daikin, welke bekend staan om het lage energieverbruik en continuïteit in functioneren. Wel is het verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Middels een jaarlijkse beurt bent u dan volledig ontzorgd en in het bezit van een optimaal functionerend systeem.

Advies
Verkoop
Montage
Service

Wat onze klanten zeggen

“John heeft op een hele regenachtige dag gemonteerd en de installatie werkt perfect. Nu in januari in de warmte benieuwd naar de zomer en de koelte. Goed advies gekregen.”

“Wij zijn zeer tevreden over Geurs KT. Prettige communicatie. Goed persoonlijk advies en keurige afwerking. Aanrader.”

“Geurs Klimaattechniek heeft in onze barbiershop goede service geleverd. Apparatuur snel geleverd en vakkundig gemonteerd. Bedankt John!”

“Bij ons snel en vakkundig de airco vervangen! Super tevreden!”

“Het maken van de afspraken was duidelijk. Er werd naar ons geluisterd en vervolgens zijn de afspraken helemaal nagekomen. Aanrader!”

“Snelle communicatie met John, netjes geïnstalleerd en afgewerkt en een nette prijs, kunnen hem zeker aanbevelen.”

“Wij hebben sinds 5 april 2024 door Geurs Klimaattechniek airco’s laten installeren. Wat een vakman, nauwkeurig en schoon werk en in goed overleg advies over type en kleur airco. Daarnaast is het ook een prettig persoon met een gezonde dosis humor.”

“Fijn bedrijf met snelle service!!”

We zijn trots op onze "net dat beetje extra" aanpak