Advies
Verkoop
Montage
Service

Airconditioning installatie bij u thuis

Een airco laten plaatsen is meer dan alleen een luxe; het is een investering in uw welzijn. De juiste airconditioning zorgt voor een constante, comfortabele temperatuur en verbetert de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor. Maar zonder een deskundige installatie, kunt u niet optimaal van deze voordelen genieten. Een correct geïnstalleerde airco werkt bovendien efficiënter en verbruikt minder energie. 

Het belang van professioneel uitgevoerde werkzaamheden door iemand met de juiste certificeringen, kan niet genoeg benadrukt worden. Het weten dat uw airco systeem is geïnstalleerd en wordt onderhouden door een gecertificeerde professional geeft gemoedsrust. U kunt erop vertrouwen dat uw systeem veilig en correct functioneert, wat zorgt voor een onbezorgd comfort in uw woning of bedrijfspand.

Wilt u met ons kennismaken, samenwerken of gewoon eens praten over uw wensen? Stuur ons een kort bericht of bel ons. We bespreken graag uw specifieke wensen!

Een airco op uw slaapkamer kan zowel koelen als verwarmen.

Koelen en verwarmen

Stijgende temperaturen buiten en toch een heerlijk koel huis binnenstappen, dat is pure verfrissing. En wanneer de winter zijn intrede doet en de vrieskou toeslaat, kunt u uw huis verrassend genoeg ook verwarmen met een airco. Verwarmen met airco? Absoluut. Het verwarmen van een huis met een airconditioning is niet alleen energiezuiniger dan met een traditionele cv-ketel, maar het brengt uw ruimtes ook sneller op een aangename temperatuur en vereist minder energie. In feite is deze methode veel efficiënter.

Het grootste voordeel van een airco als verwarming is dat u de warmte precies daar kunt gebruiken waar en wanneer u het nodig heeft. Hierdoor genereert u energie op een snellere en meer kostenefficiënte manier dan met een gasgestookte ketel, wat een duurzame meerwaarde biedt voor uw huis en kantoor. En als u ook nog eens energie opwekt met zonnepanelen, dan wordt het plaatje nog voordeliger. Met airconditioning als onderdeel van uw verwarmingssysteem, kiest u voor een slimme, energiezuinige manier om uw wooncomfort te verhogen.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een airco

Een airconditioningsysteem aanschaffen

Bij de aanschaf van een airconditioningsysteem moet u rekening houden met vier soorten kosten: de aankoopprijs, installatiekosten, energieverbruik en eventuele reparatiekosten. Bij Geurs Klimaattechniek zijn alle airconditioningsystemen inclusief installatiekosten. Wij leveren uitsluitend A-merken, wat resulteert in lagere energiekosten en minder kans op dure reparaties. Daarom kan een systeem met een hogere initiële aanschafprijs op termijn voordeliger zijn dan een apparaat met een lagere aanschafprijs.

Het kiezen van de juiste airconditioning voor uw ruimte is essentieel voor comfort het hele jaar door. Met de veelzijdige opties op de markt kunt u niet alleen koelen maar ook verwarmen, bevochtigen, ontvochtigen en de lucht zuiveren. Elk type airco heeft zijn eigen voordelen en kan worden afgestemd op uw specifieke behoeften. Of u nu zoekt naar een duurzame oplossing voor het hele huis of een snelle verkoeling in een kleine ruimte, er is altijd een airco die past bij uw situatie en budget.

“Heeft u behoefte aan een klimaatoplossing met een persoonlijke touch? Laten we dan de mogelijkheden bespreken. Welkom bij Geurs Klimaattechniek, waar uw comfort mijn ambacht is.”

Wat kost een airconditioning installatie

Voor het plaatsen van een unit buiten en binnen, samen met het benodigde leidingwerk, beperken de kosten zich tot een bedrag vanaf 1500 euro, ofwel 30 euro per maand. Uiteraard is het ook mogelijk om te gaan voor een oplossing waarbij er op de unit buiten, meerdere units binnen aangesloten worden. Zodat elke verdieping zowel verwarmd als gekoeld kan worden.

Simpelweg, uitgaande van drie units binnen, zouden de totale kosten op ongeveer 4500 euro uitkomen of per maand 90 euro. Wat dan een jaarlijkse besparing oplevert van ruim 1300 euro. En dan is uw huis niet allen verwarmd in de winter, maar ook gekoeld in de zomer. En mocht u nog niet over zonnepanelen beschikken, kun je nogal wat stroom verbruiken alvorens deze besparing wegvalt.

Overzicht airconditioning systemen van Mitsubishi Heavy Industries van Geurs Klimaattechniek in Woudenberg

Overzicht van de beschikbare systemen

Single Split-Units: Perfect voor individuele ruimtes. Elke single split-unit bestaat uit één buitenunit gekoppeld aan één binnenunit en is ideaal voor het reguleren van het klimaat in een specifieke kamer.

Multi-Split Units: Deze systemen verbinden één buitenunit met meerdere binnenunits, waardoor u de temperatuur in verschillende kamers afzonderlijk kunt regelen. Kies tussen wand- of vloermodellen voor een naadloze integratie in uw interieur.

Raamairco’s: Een compacte oplossing die in een raamopening wordt geïnstalleerd, ideaal voor kleinere ruimtes of tijdelijke verkoeling.

Kanaalairconditioning: Verborgen boven het plafond, leidt dit systeem gekoelde lucht via kanalen naar verschillende delen van het gebouw. Het is discreet en verdeelt de lucht gelijkmatig.

Cassette-Units voor Systeemplafonds: Deze units worden in een systeemplafond geïnstalleerd en zijn bijna onzichtbaar. Ze zijn perfect voor commerciële ruimtes en zorgen voor een subtiele verdeling van de gekoelde lucht.

Mobiele Airco’s: Flexibel en verplaatsbaar, deze units zijn ideaal voor tijdelijke verkoeling of wanneer installatie van vaste units niet mogelijk is.

Overzicht van onze diensten

Wat klanten zeggen

“John heeft op een hele regenachtige dag gemonteerd en de installatie werkt perfect. Nu in januari in de warmte benieuwd naar de zomer en de koelte. Goed advies gekregen.”

“Wij zijn zeer tevreden over Geurs KT. Prettige communicatie. Goed persoonlijk advies en keurige afwerking. Aanrader.”

“Geurs Klimaattechniek heeft in onze barbiershop goede service geleverd. Apparatuur snel geleverd en vakkundig gemonteerd. Bedankt John!”

“Bij ons snel en vakkundig de airco vervangen! Super tevreden!”

“Het maken van de afspraken was duidelijk. Er werd naar ons geluisterd en vervolgens zijn de afspraken helemaal nagekomen. Aanrader!”

“Snelle communicatie met John, netjes geïnstalleerd en afgewerkt en een nette prijs, kunnen hem zeker aanbevelen.”

“Wij hebben sinds 5 april 2024 door Geurs Klimaattechniek airco’s laten installeren. Wat een vakman, nauwkeurig en schoon werk en in goed overleg advies over type en kleur airco. Daarnaast is het ook een prettig persoon met een gezonde dosis humor.”

“Fijn bedrijf met snelle service!!”

We zijn trots op onze "net dat beetje extra" aanpak